Soppy.

Ik heb een boekenkast met fijne strips, waarvan ik soms verbaasd ben dat meer mensen ze niet kennen. Ik houd wel een beetje van de alternatievere, Engelse striptekenaars – geen Dirkjan of Asterix, dus. Misschien wel leuk om de komende tijd wat meer aandacht aan tekenaars te besteden die ik tof vind. Met vandaag; Philippa Rice!

static1.squarespace

Philippa maakt stripjes van papiermodellen, animaties, en ze breit zelfs heule gave knuffels. Ammaalleuk. Maar waar ik vooral fan van ben is Soppy, een reeks dagboekstripjes in zwart en rood. Ik ben natuurlijk niet de enige die rode stripjes maakt, he. De stripjes gaan over haarzelf en haar vriend Luke Pearson (ook al zo’n geweldige tekenaar), en elk stripje is hartverwarmend, lief, grappig, alles. Wacht, ik laat er gewoon een stel zien.

soppy1_3146322c tumblr_njidezXADS1qhfu4ho1_500

Mooi toch. Soppy kun je bestellen via bol.com, of via Amazon (daar kun je ook een sneak-peek doen in het boekje zelf).

 

Het begin.

beginnn

Zo begint mijn verhaal, De Vloek van Poppenstein, wat in April moet verschijnen. Of het echt precies zo eruit blijft zien weet ik niet, maar ik weet wel dat Schimmeldorp er zo uit ziet, het dorp van Pim. Ik weet ook dat er een standbeeld staat van een pindakaaspot en dat de kerktoren lijkt op de Utrechtse domtoren. En er zijn katten, heel veel katten.

Ik heb een strak tekenschema waar ik natuurlijk nu al een klein beetje op achter loop. Maar ik ben een perfectionist en wil nadat ik een pagina heb getekend het liefst alles overnieuw doen. Best lastig, soms. Dus zoek ik de balans tussen wat er soort van redelijk uit ziet en hoe ik het eigenlijk wil.

Het album staat al aangekondigd op de AKO-site, met een gek stukje van een van mijn blogposts. Er is al een isbn-nummer. Het wordt steeds echter.

Maar eerst teken ik nog even verder. Ik twijfel trouwens om binnenkort wat previewpagina’s te laten zien, ingekleurd en wel. Misschien over een maandje. Als ik echt tevreden ben. Of nou ja, soort van.

Mad Rob.

Ik hoor wel eens van mensen dat ze blog-ideetjes inplannen. Dus dat ze het weekend ervoor voor de hele week blogposts verzinnen die elke dag door een scriptje worden geplaatst en gedeeld op Sociale Media. Lijkt me superpraktisch en tijdsbesparend, maar ik kan dat gewoon niet. Ik merk dat ik het prettig vind om elke dag even een klein uurtje te besteden aan wat ik aan De Wereld wil Melden, en elke keer iets nieuws te bedenken of te maken. Okee, heel soms lukt het echt niet (zoals gisteren), maar vandaag ben ik er weer wel. Hoi!

Gistermorgen bedacht ik ineens dat ik weer wat portretjes wilde tekenen. En dan ook meteen 4 portretjes achter elkaar filmen, want waarom zou je het makkelijk voor jezelf maken. :) Dat werd toen dit;

Ik tekende bekende radio-dj’s, want dan kon ik het meteen naar ze twitteren en maakte ik meteen wat reclame voor mijn youtube-kanaaltje. Gelukkig reageerden ze best leuk (toch altijd maar afwachten hoe bekende mensen reageren als ze ongevraagd worden getekend met stip-oogjes),

2016-02-03 11.11.30

Mijn vriendin zat ernaast en maakte een actiefoto. Ik zag in mijn hoofd het beeld van een tekenaar die zwierend met zijn tekenpen lijnen op papier aan het zetten was, maar doordat ik naast mijn telefoonstaandaard zat leek ik meer een soort Β Mad Max. Hihi.

Processed with MOLDIV

Mad Rob; Fury Portraits. Lijkt me een superleuke film.

 

Screen-Shot-2015-09-14-at-20.30

Toen ik een magazine maakte

Vorig jaar bedacht ik ineens dat ik een magazine wilde maken. De naam? Bloem Magazine, en het idee was dat het een soort mix werd van alles wat ik aan bladen leuk vind, en dat dan in 1 nummer. Dus natuurlijk strips, maar ook een brievenpagina, een puzzel, diepgaande interviews met gekke mensen, alles. Oh ja, ook een horoscoop! Hahaha.Β 

Het bleek heel veel meer werk dan ik dacht, want ik was ineens een soort Redactie-in-een. De tekstschrijver, vormgever, interviewer, illustrator, en natuurlijk eindredacteur (lekker de hele dag schreeuwen tegen mezelf waar dat artikel blijft). Maar oh oh oh wat was het leuk.

Untitled-7

Er zijn inmiddels 2 nummers van verschenen. Voorheen verkocht ik ze in mijn webshop maar met de komst van al het servies en andere projecten heb ik het er tijdelijk even af gehaald. Mocht je interesse hebben dan kun je natuurlijk altijd mailen. Elk nummer is 7,95,- en alles is met de hand geschreven, en een rode steunkleur. (Dus ik heb ook allemaal originele pagina’s voor een Bloem-expo over 10 jaar).

Ik ga even een paar voorbeelden laten zien wat je in een nummer kunt verwachten.

Lees meer