Over Rob

banner

 

Ik ben Rob van Barneveld, een Utrechtse striptekenaar/illustrator. Ik heb meerdere albums uit en won in 2014 de Benelux Beeldverhalen Prijs. Dat betekent dat ik een eigen stijl heb, vrolijk en duidelijk en met een eigen handschrift.

Ik ben sinds 2008 professioneel bezig met het tekenen van strips en illustraties. Ook heb ik inmiddels veel ervaring in het live tekenen op bijeenkomsten; ik ben in staat om in een paar duidelijke lijnen een verhaal helder neer te zetten. Mijn werk kenmerkt zich door ogenschijnlijk eenvoudige lijntekeningen en vrolijke kleuren, waardoor het heel goed geschikt is voor het overbrengen van een boodschap.

Het liefst is mijn onderwerp zo “droog” en ingewikkeld mogelijk. Op die manier kan ik het verschil maken met mijn tekeningen en draai ik lastige onderwerpen om naar mijn hand. Ik verlies de inhoud echter nooit uit het oog, maar maak de vorm wel zo aantrekkelijk mogelijk om naar te kijken.

Daarnaast werk ik snel, wat vooral van pas komt bij live tekenen. Maar dit heeft ook zeker zijn voordeel bij de digitale uitwerking van illustraties, waarbij korte lijnen soms noodzaak zijn door de krappe deadline. Ik kan goed werken onder druk en vind het een uitdaging om samen met de klant tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. Daarbij vind ik persoonlijk contact belangrijk en het komt ook vaak voor dat ik persoonlijk langs kom om de lijnen van een opdracht samen uit te zetten.

Interesse? Mail mij voor een vrijblijvende offerte.

Meer lezen? Kijk dan eens bij deze interviews;

Een stadsplattegrond van Utrecht en poezenstrips: Rob tekent het allemaal.
Op de basisschool maakte ik mijn eigen kleurplaten, Nieuws030
Somber omdraaien naar blij, Uut.nl
Aparte blik op de wereld, Michaelminneboo.nl
Lieve humor op z’n bizarst, Mennomail.nl