Voor mijn gevoel is mijn stripteken-carrière begonnen in 2005, met Pindakaasman. Het was een klein mannetje met een driehoekig neusje die allerlei vreemde avonturen meemaakte. Na een poosje ging ik andere dingen tekenen, maar toen ik in 2016 van Uitgeverij Syndikaat de kans kreeg om een langer verhaal te tekenen wist ik; dit wordt de terugkeer van Pindakaasman. Alleen klonk “Pim” wel wat beter.  Uitgeverij Syndikaat ging later samen met Strip2000, waarmee “Pim” een echte serie werd bij een grote stripuitgeverij. Het is geweldig dat het gekke mannetje die ik ooit tekende nu een eigen platform heeft gekregen om verder te groeien en van alles te beleven,

De Schat van Salami

Ik las het boek ‘Schateiland‘ van Robert Louis Stevenson en dacht: hier maak ik een strip van. Maar dan met een heks er in. En een lieveheersbeestje. En een waterreus. Oh ja, en robots. Geen piratenschip kan zonder robots.

Dit was mijn allereerste lange avonturenstrip. Nooit eerder had ik een strip gemaakt langer dan 10 pagina’s, en dit werden er ineens 44. Pim gaat in dit album op zoek naar schateiland uit het gelijknamige boek. Omdat ik het geen letterlijke hervertelling wilde laten zijn heb ik er van alles aan toegevoegd, zoals dus met een heks en een pratend lieveheersbeestje.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor een preview van 10 pagina’s.

De Vloek van Poppenstein

Ik las het boek ‘Frankenstein‘ van Mary Shelly en dacht: hier maak ik een strip van. Maar dan met meer spoken, en zombies. Een eenzame vleermuis. En poppen.

Dit was mijn tweede lange avonturenstrip. Waar ik Pim #1 nog “analoog” tekende, met papier en fineliners en een lichtbak, heb ik Pim #2 volledig digitaal getekend. Het ging een stuk sneller en voelde heel erg prettig. Verder is de volledige inkleuring gedaan door tekenvrind Mattt Baaij.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor een preview van 10 pagina’s.

De Pindakaaskoning

Ik las het boek ‘Koning Arthur en de Ridders van de Ronde tafel‘ en dacht: hier maak ik een strip van. Maar dan met een ruimte-agent, een pratende poes en pindakaas. Heel erg veel pindakaas.

Dit wordt mijn 3e album in de Pim-reeks, met de volledige inkleuring gedaan door tekenvrind Mattt Baaij. Verschijnt Mei. Houd mijn Facebookpagina in de gaten voor meer updates.