Animatie

Een animatie is altijd een goed idee

Met een duidelijke animatie laat je je verhaal perfect tot leven komen op een groot scherm.
Fragment uitleganimatie door Roodgras.nl

De kracht van de animatie.

We leven in een steeds snellere wereld en daarbij is het handig om een hele hoop zaken snel te begrijpen. Visuele beelden helpen daarbij. En dan is het nog handiger als die beelden bewegen, als er een verstelstem is, als het ritme van het verhaal lekker loopt. In het kort; dan is een uitleganimatie enorm handig.

Ik heb alles in huis voor een animatie; van storyboard tot uitwerking. Samen met motion designer Michiel van Haren hebben we al veel leuke projecten afgerond. Maar ik heb ook zelf een aantal animaties af kunnen ronden. Van striptekenaar naar animator is de stap ook niet enorm groot.

 

Maar hoe ga ik te werk?

Samen kijken we naar het verhaal dat je wilt communiceren met een mooie uitleganimatie. Wat is de essentie en hoe houd je de kijker zo goed mogelijk bij de boodschap? Ik schaaf graag mee en we zetten zo samen het geraamte van de animatie op. Ook bespreken we extra opties zoals een voice-over (kunnen we ook regelen!), of wat sfeervolle achtergrondmuziek.

Vervolgens ga ik aan de slag met schetsen en een storyboard van de uitleganimatie. Ik probeer elke scene in de animatie de inhoud zo goed mogelijk weer te laten geven, wellicht hier en daar met een scheutje humor. Hier hebben we vervolgens goed contact over, dit moet immers goed staan om een mooie animatie op te kunnen zetten.

En dan..

Als het storyboard goed is gekeurd dan gaan we aan de slag met de uitwerking. Ik heb veel ervaring met whiteboard animaties, dat past het beste bij mijn tekenstijl. De illustraties ontstaan zo mooi op beeld en nemen de kijker mee in de flow van het verhaal.

Na deze eerste versie zijn kleine aanpassingen mogelijk en sleutelen we totdat beide partijen tevreden zijn.

Nog vragen of opmerkingen? Laat hieronder een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Visuele notulen voorbeeld

Interesse om samen te werken...?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!