Afgelopen vrijdag was ik op het Utrecht Comedy Festival in TivoliVredenburg om cartoonportretten te tekenen van de bezoekers. Live portretten tekenen was alweer een poos geleden en dan is het vantevoren toch altijd even spannend. Kan ik het nog? En gaan de mensen mij wel vinden? Of zit ik de hele avond voor mij uit te staren, als de Eenzame Tekenaar achter zijn tafel?

Iemand vroeg of ik bij heb gehouden hoeveel portretten ik heb getekend. Ik heb het niet bij gehouden (stom!) maar het zullen er best een hoop zijn; ik schets nooit. Altijd zet ik in een keer de lijnen op papier; de ene keer begin ik met de vorm van het gezicht, de andere keer teken ik eerst de bril. De meesten willen met z’n tweeën op de tekening, sommige vriendengroepen willen met zijn zessen tegelijk. Kan allemaal, ik teken het met een glimlach.

Ik heb zelf altijd het gevoel dat de portrettekening niet het belangrijkste is. Het gaat vooral om een leuk gesprekje, de sfeer die je neerzet met een eerste vraag of opmerking. Het valt op dat men best snel persoonlijke zaken vertelt. Over dat ze zwanger zijn, dat het hun trouwdag is, of dat ze net in Utrecht zijn komen wonen om samen een nieuw leven op te bouwen. Soms vergat ik bijna dat ik er zat om te tekenen. 

Overigens hoefde ik mij niet druk te maken of ik mij zou vervelen, de hele avond stond er een rij vrolijke bezoekers voor mijn tafel. Sommigen liepen even vooruit om te zien wat ik teken en sloten dan tevreden aan. Ik houd de tekening altijd pas omhoog als het klaar is en deze avond kreeg ik alleen maar leuke reacties. Bij groepstekeningen kreeg ik zelfs een klein applaus. Superleuk toch?

Bij deze een kleine selectie van de avond. Ook interesse in cartoon portetten bij jouw festival of event? Laat het vooral weten!

 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline
  anemptytextlline