In de vorige blogpost had ik het over de kracht van visueel denken. Maar het belangrijkste is natuurlijk het tekenen zelf, de beelden die je helder op papier zet. Dit hoeven geen uitgebreide kunstwerken te zijn. Sterker nog; het kan heel klein beginnen, als lijntjes, krulletjes, als…  doodles. Op die manier train je je handen in het tekenen op een hele laagdrempelige manier. En het heeft ook nog eens superveel voordelen. Ik heb het even flink uitgezocht en er onderstaande strip van getekend;  

Wat ik verder persoonlijk een voordeel vind van doodlen is dat het je handen “opwarmt” voor een tekening.

Ik begin mijn dag op de studio meestal met het maken van kleine figuurtjes, en dan het liefst met driehoekjes, vierkantjes en cirkeltjes. Eigenlijk zijn dit de 3 basisfiguren waar elke tekening uit op is gebouwd.

Verder: De kracht van doodles is ook mooi uitgelegd in dit book van Sunni Brown; The Doodle Revolution.

Ik vind het zelf iets teveel tekst voor een visueel onderwerp, maar hee: woorden zijn er nou eenmaal en soms zijn ze misschien best handig. 😉

 Groeten!

Rob

over mij; 

Mijn naam is Rob van Barneveld (1985). Ik woon mijn hele leven al in Utrecht en ik ben sneltekenaar, illustrator, striptekenaar, beelddenker, visualizer, visueel notulist, graphic recorder. In het kort: ik maak graag mooie, aansprekende beelden op elke mogelijke manier.

In 2008 ben ik begonnen met een eigen stripreeks met roodtinten; Rood Gras. Daarnaast werkte ik in de zorg; ik heb 10 jaar gewerkt in de Gehandicaptenzorg als begeleider van jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag. In 2016 waagde ik de overstap naar het fulltime freelancer-bestaan, en met succes: ik heb al vele leuke opdrachten mogen doen.

Mijn achtergrond in de zorg maakt ook dat illustratie-opdrachten voor zorginstellingen altijd extra speciaal voelen. En als illustrator ben je ook een soort zorgverlener, natuurlijk. Maar dan zorg je vooral voor hele mooie visuele platen.

Uiteraard ben ik online te volgen op:  

Interesse om samen te werken? Leuk!

Stuur een bericht en ontvang zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

Open chat
Een snelle vraag of opmerking?
Hoi! Wat kan ik voor je betekenen? :-)
Powered by