Cartoons en illustraties

Versterk je boodschap met humor

Jouw verhaal komt beter aan met een kleine knipoog of een vrolijke illustratie.

Geboortekaart baby door Studio Rood Gras
Bibliografie van stripboeken door striptekenaar Rob van Barneveld

De kracht van strips en cartoons.

Ik ben van oorsprong striptekenaar. In 2005 begon ik met mijn eerste strip dat ik publiceerde op internet, Pindakaasman. Ik verkocht mijn eigen cartoons en stripboeken op beurzen, leerde mijn huidige vrienden kennen op tekenborrels, en sindsdien is het een belangrijk stuk van mijn leven. Ik publiceer in de Zone5300, het Utrechtse Straatnieuws, en heb bij uitgeverij Syndikaat al vele albums uitgebracht. (Je kunt hier kijken voor een kleine selectie)

Stripverhalen en cartoons tekenen is het leukste wat er is en ik kan er alles in kwijt.

Als professioneel tekenaar heb ik ook gemerkt dat strips en cartoons een geweldig medium zijn voor eigenlijk elke boodschap. Tekst alleen is soms niet voldoende; je wilt de context letterlijk zien, situaties voor ogen zien, anecdotes verbeelden. Met mijn vrolijke, snelle stijl heb ik dat zo voor elkaar. Sindsdien heb ik ook getekend voor De Correspondent, PostNL, Knauf en vele anderen. 

 

Websitefoto Rob van Barneveld

Hoe maak ik de cartoons en stripverhalen op maat?

Op basis van je mail (of ons telefoongesprek) maak ik vervolgens een zo transparant mogelijk voorstel. Ook kunnen we een tijdspad afspreken voor de (kleuren)schetsrondes, uitwerkrondes, feedbackrondes. Alles om de cartoons of stripverhalen zo goed mogelijk op papier te krijgen.

Ik denk ook graag mee met de uitvoering. Dus ik kan er een stripboek van maken, of ik lever de cartoons los aan zodat je ze in kan voegen in je eigen presentatie. Misschien raak je wel zo enthousiast dat het stripverhaal ineens een storyboard wordt voor een animatie. Allemaal mogelijk!  

Ik hoop dat ik je zo een goede indruk heb kunnen geven van mijn werkwijze. Je kunt mij altijd mailen voor advies of een vrijblijvende offerte. 

 

Groetjes Rob.

 

Interesse om samen te werken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!