Over mij

Mijn naam is Rob van Barneveld (1985). Ik woon mijn hele leven al in Utrecht en ik ben sneltekenaar, illustrator, striptekenaar, beelddenker, visualizer, visueel notulist, graphic recorder. In het kort: ik maak graag mooie, aansprekende beelden op elke mogelijke manier.

In 2008 ben ik begonnen met een eigen stripreeks met roodtinten; Rood Gras. Daarnaast werkte ik in de zorg; ik heb 10 jaar gewerkt in de Gehandicaptenzorg als begeleider van jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag. In 2016 waagde ik de overstap naar het fulltime freelancer-bestaan, en met succes: ik heb al vele leuke opdrachten mogen doen.

Mijn achtergrond in de zorg maakt ook dat illustratie-opdrachten voor zorginstellingen altijd extra speciaal voelen. En als illustrator ben je ook een soort zorgverlener, natuurlijk. Maar dan zorg je vooral voor hele mooie visuele platen.

Het leukste vind ik het als ik moeilijk vertaalbare informatie om kan zetten in een mooi, duidelijke illustratie. Of dat nu live is met visueel notuleren, als uitgebreide praatplaat of in een informatieve strip; als de boodschap maar goed en helder overkomt. Dan kan ik het verschil maken met mijn tekeningen. 

Bibliografie:

2008: Rood Gras 1 – Ik ben een bos en er lopen bomen door mij heen

2009: Rood Gras 2 – Vannacht is mijn vriendin in een ijsje veranderd

2011: Rob weet Raad

2012: Rood – Een feestje in de regen

2013: Pim 1: De Schat van Salami

2015: Pim 2: De Vloek van Poppenstein

2016: Pim 3: De Pindakaaskoning

2018: Pussloose

In 2014 won ik de Benelux Beeldverhalen Prijs, een jaarlijkse wedstrijd van de NRC Next. De inzending is hier te lezen. 

Interesse om samen te werken? Leuk!

Stuur een bericht en ontvang zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.  

Open chat
Een snelle vraag of opmerking?
Hoi! Wat kan ik voor je betekenen? :-)
Powered by