Over mij

Mijn naam is Rob van Barneveld (1985). Ik woon mijn hele leven al in Utrecht en ik ben sneltekenaar, illustrator, striptekenaar, beelddenker, visualizer, visueel notulist, graphic recorder. In het kort: ik maak graag mooie, aansprekende beelden op elke mogelijke manier.

In 2008 ben ik begonnen met een eigen stripreeks met roodtinten; Rood Gras. Daarnaast werkte ik in de zorg; ik heb 10 jaar gewerkt in de Gehandicaptenzorg als begeleider van jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag. In 2016 waagde ik de overstap naar het fulltime freelancer-bestaan, en met succes: ik heb al vele leuke opdrachten mogen doen.

Mijn achtergrond in de zorg maakt ook dat illustratie-opdrachten voor zorginstellingen altijd extra speciaal voelen. En als illustrator ben je ook een soort zorgverlener, natuurlijk. Maar dan zorg je vooral voor hele mooie visuele platen.

Het leukste vind ik het als ik moeilijk vertaalbare informatie om kan zetten in een mooi, duidelijke illustratie. Of dat nu live is met visueel notuleren, als uitgebreide praatplaat of in een informatieve strip; als de boodschap maar goed en helder overkomt. Dan kan ik het verschil maken met mijn tekeningen. 

Kopje koffie doen?

Plannen voor een project bespreken of gewoon even kennismaken? Ik heb een studioplek in het Concordiagebouw in Utrecht waar je altijd langs kunt komen. Ook kunnen we afspreken in een van de vele koffiebarretjes van Utrecht. 

Adres:

Concordiastraat 68

3551 EM Utrecht 

 

 

 

 

 

Interesse om samen te werken? Leuk!

Stuur een bericht en ontvang zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.