Infographic bij elk verhaal

Alles in één keer duidelijk.

Jouw verhaal overzichtelijk uitgelegd in woord en beeld.

PostNL Infographic illustratie door studio Rood Gras
PostNL schets naar uitwerking

Enorm handig bij presentaties.

 

Het fijne van een infographic is dat je er complexe en uitgebreide informatie mee uit kunt leggen op jouw manier. In plaats van een presentatie laat je een mooie plaat zien waarmee je de toeschouwer makkelijk meeneemt in het verhaal dat je wilt vertellen. Visueel denken versterkt immers je verhaal!

Het ontstaan van de praatplaat

Maar zo’n infographic ontstaat natuurlijk niet zomaar. We hebben er eerst uitgebreid contact over; ik kan daarbij even langskomen of we kunnen afspreken met beeldbellen. Je vertelt je verhaal en samen bepalen we de nuance; welke punten zijn het allerbelangrijkst?

Als het voor mij duidelijk is dan ga ik aan de slag met een uitgebreide kleurenschets van de infographic . Ik maak daarbij een opzet van de lay-out en doe een aantal voorstellen over hoe ik denk dat de informatie het mooist visueel overgebracht kan worden. Ik ben immers gewend om te denken in beelden. Daarbij gebruik ik vaak al de huisstijlkleuren van je bedrijf zodat de schets als zo sprekend mogelijk overkomt.

 

 

En dan?

Vervolgens hebben we een aantal (vooraf afgesproken) feedback- en uitwerkingsrondes waarbij we steeds dichter bij de uiteindelijke plaat komen. De uiteindelijke infographic  wordt steeds duidelijker en niet zelden wordt hier ook geschaafd aan het verhaal zelf. Een enorm leuk proces waarin een hele hoop gebeurt.

Als de infographic er uiteindelijk is  dan adviseer ik graag hoe de plaat het best gebruikt kan worden. Vaak is het ook mogelijk om elementen van de plaat los aan te leveren zodat het ook gebruikt kan worden in allerlei vormen van interne communicatie. Het is zelfs mogelijk om elementen van de infographic te animeren zodat het nog meer gaat leven bij je presentatie

Heb je nog vragen of zoek je naar meer specifieke voorbeelden? Stuur mij hieronder een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Groetjes Rob.

Interesse om samen te werken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!