Striptekenaar van eigen werk

Tekenwerk in eigen opdracht.

Als striptekenaar teken ik naast werk in opdracht ook voor mijn eigen projecten. Op deze pagina vind je een fijne selectie van de afgelopen jaren.
Bibliografie van stripboeken door striptekenaar Rob van Barneveld
Cover Rood Gras illustratie

Hoe ik begon als striptekenaar.

Ik ben striptekenaar sinds 2008; toen verscheen mijn debuutalbum Rood Gras – Ik ben een bos en er lopen bomen door mij heen. Een verzameling licht-absurdistische strips met een rode steunkleur. Ik ben er nog mee genomineerd voor Stripalbum Literair en achteraf was het de lancering van mijn carrière als striptekenaar en illustrator. En tevens het ontstaan van de naam van mijn website, Studio Rood Gras.

Sindsdien heb ik vele albums volgetekend; een piratenstrip met waterreuzen, een ridderstrip met pindakaas, maar ook met autobiografische strips en met tekstloze poezenverhalen. Steeds heb ik mijzelf geprobeerd uit te dagen met nieuwe vertelvormen en originele grapjes. Zo heb ik mijn tekenstijl steeds verder kunnen ontwikkelen tot ik in 2016 de overstap durfde te maken naar fulltime striptekenaar.

 

Van de zorg naar de strip

Ik heb nooit een kunstzinnige opleiding gedaan; oorspronkelijk kom ik dan ook uit de zorg. Na mijn studie Sociaal-Pedagogische Hulpverlening heb ik zo’n tien jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg, voornamelijk met kinderen en jongeren met autisme. Tussen het werk door tekende ik vooral voor mijzelf en leerde ik mijn huidige tekenvrinden kennen. Van hen heb ik de fijne kneepjes geleerd die mij als professioneel striptekenaar verder hebben gevormd.

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om naast mijn serieuze opdrachtenwerk eigen projecten te houden, veelal verschenen die op Instagram. Ik heb immers als illustrator van mijn passie mijn werk kunnen maken en om dat tekenplezier te houden is het erg fijn om ook eens mijn eigen opdrachtgever te zijn. Momenteel ben ik erg druk met droomstrips, zoals je ook op deze pagina kunt zien. Leuke, losse strips die gebaseerd zijn op dromen van anderen. Het past helemaal in mijn liefde voor het licht-absurdistische en wie weet komt er over een poos een eigen bundel van uit. Dat zou dan mijn tiende bundel zijn.

Cover Rood Gras illustratie

Interesse om samen te werken...?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!