over Rob

Lize Kraan Fotografie

Beelddenken heb ik eigenlijk altijd al gedaan.

Ik tekende tijdens mijn opleiding Sociaal-Pedagogische Hulpverlening zelf al visual notes – door te illustreren kon ik zodoende alle informatie veel beter onthouden. Beelden zeggen tenslotte meer dan woorden. Later ontdekte ik dat ik  hiermee kon helpen bij brainstormsessies van bedrijven of als verslaglegging van bijeenkomsten. Superleuk om te doen!

Illustreren doe ik al vrij lang; ik heb als striptekenaar al meer dan 10 jaar ervaring in het illustreren en live tekenen op locaties. Met mijn vrolijke, kleurrijke stijl heb ik zodoende al vele stripalbums volgetekend. Daarnaast heb ik als freelancer al vele leuke illustratie-opdrachten mogen doen voor o.a. Gemeente Utrecht, De Correspondent, Malmberg en de Rabobank.

Het illustreren doe ik voornamelijk digitaal op de iPad, daardoor heb ik alle controle over een mooie praatplaat of striptekening. Bij het live tekenen op locatie heb ik vaak wel weer een tas met stiften mee omdat het analoge werken immers ook erg lekker is. Zo kies ik per opdracht  de juiste tekenstijl.

de dingen die ik kan

Mijn special powers

Door de jaren heen heb ik mij op steeds meer punten ontwikkeld. Hierbij een klein overzicht!

Live tekenen 95%
Grafische vormgeving 71%
Lachen om woordgrapjes 95%
Koffie drinken 100%
studio rood gras

Maar waarom?

Ik zie het als mijn missie om met mijn illustraties duidelijkheid te brengen bij het communiceren van een soms ingewikkelde boodschap. Juist bij een uitgebreid verhaal kun je met goede illustraties het verschil maken. Andersom werkt het ook; een goed verhaal werkt nog beter met toffe illustraties. Zo heeft het illusteren dus echt een meerwaarde.

Illustreren door Studio Rood Gras

Draw Up!

Ik heb als freelance striptekenaar een fijn netwerk van collega’s om mij heen, maar nergens is dat zo duidelijk als bij het collectief Draw Up! waar ik deel van mag uitmaken. Ook als ik je niet kan helpen met een klus verwijs ik je dus graag naar hen door. 

 

Klik HIER om een kijkje te nemen!

 
Draw up! is een collectief betekenaars, gespecialiseerd in live cartoons, scribe, visueel noteren en door middel van beelddenken het aanzetten van processen en mensen. Draw up! betekent opstellen, preciseren, lichten, omhoog trekken, ontwerpen maar vooral tekenactie én samen tekenen.