Visueel notuleren voor Utrecht

Als de Gemeente Utrecht mij vraagt om te visueel notuleren dan voelt dat toch stiekem een beetje als een thuiswedstrijd.

Ik ben dus geboren, opgegroeid en nog steeds aan het rondleven in Utrecht. Nooit verhuisd of een flirt gehad met een andere stad. Noem het saai en honkvast, ik vind het nog steeds erg fijn om langs plekken te fietsen waar ik als pukkelige puber stond te wachten op klasgenoten. Of überhaupt leerde fietsen, eigenlijk. 

Ik mocht live tekenen tijdens de jaarlijkse Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing. Er waren 3 kandidaten die zichzelf gingen voorstellen en vertelden waarom zij moesten winnen in een mooie pitch. Naderhand werd er uiteraard een winnaar aangewezen. 

Aan mij werd gevraagd om er toffe platen van te tekenen. Ik had mijn markers mee in de kleuren van de Utrechtse huisstijl; herfstbladgeel en ketchuprood. En uiteraard zwarte markers om het geheel mee op te tekenen. 

Ik had een mooie plek achterin gekozen waar im mijn a0-vellen en markers mooi kwijt kon – en er liep een fotografe rond die toevallig ook wat fijne foto’s van mij kiekte, zie hieronder. 

Na afloop – en dat is dan echt de meerwaarde van een live tekenaar – kon ik de boel presenteren voor de groep. Het leuke is dat mensen allemaal woorden hebben gehoord die beter worden onthouden met de beelden die ik erbij teken. Ik ben een tekenaar en geen spreker, maar geef mij een microfoon en er komen sowieso woorden uit mijn mond die de boel mooi omlijsten. 

Uiteraard maakte ik na afloop de boel digitaal zodat de illustraties online gedeeld konden worden. Op die manier bied ik altijd een soort dubbelpakket; ik kom live tekenen en naderhand heb je een mooie zak met allemaal illustraties die je kunt gebruiken. Superleuk om te doen – en extra leuk als het voor je stadsie is, toch? 

Nog meer lezen?

Rob van Barneveld schrijft

Wie ben ik?

Striptekenaar en live tekenaar.

Hoi! Mijn naam is Rob van Barneveld. Ik ben al meer dan 10 jaar professioneel tekenaar en beelddenker. Op dit blog deel ik toffe cases en columns over dingen die ik belangrijk vind. 

Contact

Heb je een vraag waar je mijn hulp bij kunt gebruiken?

Stuur een bericht en laat weten of ik iets voor je kan betekenen!
Fijne collega's