live tekenaar nodig?

Geeft jouw bedrijf regelmatig bijeenkomsten om de laatste gang van zaken te bespreken? Dan kan het voor jouw medewerkers lastig zijn om alle gekregen informatie te begrijpen en te verwerken. Dit is niet zo gek aangezien iedereen informatie op een andere manier verwerkt. De één is namelijk een echte beelddenker, terwijl de ander een rasechte woorddenker is. Hierdoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw boodschap goed overkomt. 

Studio Rood Gras kan je helpen met visueel notuleren, oftewel live tekenen. Met mijn getekend verslag wordt de inhoud van jouw bijeenkomst in één oogopslag duidelijk! 

Visueel notuleren

Wat is een beeldverslag?

De kans bestaat dat je nog nooit van visueel notuleren hebt gehoord. Toch maken steeds meer bedrijven tijdens een congres, vergadering of een kennissessie gebruik van een visueel notulist. Dit is een tekenaar die alle informatie weergeeft in een mooi beeldverslag. In dit getekend verslag komt alles terug dat belangrijk is. Iedere live tekenaar heeft een eigen tekenstijl, waardoor geen enkel beeldverslag hetzelfde is. Bij mij ben je altijd verzekerd van een vrolijke en kleurrijke tekenstijl die direct in het oog schiet.  

Visuele communicatie blijft langer hangen

Het is  algemeen bekend dat visuele communicatie langer blijft hangen. Dit komt doordat onze hersenen bij het zien van een getekend verslag direct geprikkeld worden. Hierdoor is het mogelijk om informatie sneller te verwerken, beter te begrijpen en makkelijker te onthouden. Door gebruik te maken van visuele communicatie is het mogelijk om met ingewikkelde informatie sneller tot de kern te komen. Bij een vergadering wordt er immers wel eens afgeweken van de uiteindelijke boodschap. Met een beeldverslag heb je hier geen last. Alleen alle belangrijke punten zijn hierin weergegeven die cruciaal zijn voor jouw verhaal. Daarnaast zorgt het visueel notuleren ervoor dat medewerkers zich meer betrokken voelen en draagt het bij aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën.  

Visuele notulen voorbeeld

Voordelen van visueel notuleren

Een beeldverslag klinkt ontzettend leuk, maar wat voegt het nou precies toe voor jouw bedrijf? Dit is de vraag waar veel bedrijven mee worstelen. Toch zijn er veel voordelen te onderscheiden wanneer je gebruik maakt van visueel notuleren. Hieronder zijn alle belangrijke voordelen op een beknopte manier weergegeven: 

Sneller naar de kern van jouw verhaal

Complexe zaken eenvoudig weergeven 

Visuele notulen inspireren en maken een vergadering creatiever

Helpt structuur aan te brengen in het overleg 


Visuele communicatie is leuker om te delen 

Heeft meerwaarde tijdens en na een sessie 


Hoe gaat visueel notuleren met Studio Rood Gras?

Wanneer jouw bedrijf nog geen ervaring heeft met visuele communicatie, dan is het belangrijk om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Bij studio Rood Gras kan je kiezen uit twee mogelijkheden. Dit zijn: analoog live tekenen en digitale visuele ondersteuning. Bij beide opties kom ik langs om de inhoud live te illustreren.  

Analoog live tekenen

Visueel notuleren Antwerpen Faro

Kies je ervoor om de zakelijk tekenaar bij jou langs te laten komen? Dan neem ik een stapel grote A2-vellen mee, een tas vol markers en een berg post-it’s. Voordat ik ga zitten en aan de slag ga, is het handig dat ik het gehele programma te weet. Hiermee weet de ik de grote lijnen al, zodat ik op de dag zelf als live tekenaar vooral kan doen waar ik goed in ben, namelijk: visueel notuleren. 

Daarnaast neem ik gekleurde markers mee die volledig matchen met jouw huisstijl voor een bijpassend beeldverslag. 

Na afloop heb ik als zakelijk tekenaar een reeks A2-vellen volgetekend met cartoons en inhoudelijke striptekeningen. Hierdoor ontstaat er op de muur een mini-expositie. Met al deze post-it’s kunnen de deelnemers reageren op de tekeningen, misschien vragen stellen over de onderwerpen of feedback geven op het beeldverslag die ik later nog kan aanpassen. Zodra de vergadering is afgelopen, maak ik duidelijke foto’s en bewerk ik deze thuis na op mijn laptop. Dit zorgt ervoor dat de illustraties goed te gebruiken zijn in presentaties en communicatiedoeleinden. 

Digitale visuele ondersteuning

Live tekenaar Rob van Barneveld op de iPad Pro.

In plaats van analoog werken, kan ik ook ter plekke digitaal live tekenen op mijn iPad. Het voordeel hiervan is dat de huisstijlkleuren er meteen in worden gezet en het achteraf makkelijker digitaal te presenteren is.  
Door de komst van de wereldwijde coronapandemie kan het gebeuren dat ik niet fysiek aanwezig kan zijn. Via Teams of Zoom kan ik als live tekenaar direct aan de slag op mijn iPad. Hierbij is het zelfs mogelijk om mee te kijken naar de ontwikkeling van mijn creaties. Natuurlijk zal ik na het congres, een vergadering of een kennissessie alle gemaakte illustraties aanpassen en naar jouw mailen. Dit gaat een stuk sneller, dan dat ik als zakelijk tekenaar op locatie langs moet komen.   

roodgras

Samenwerken met Studio Rood Gras

Ben jij enthousiast geworden over de verschillende mogelijkheden? Neem dan snel contact op met studio Rood Gras. Ik heb een transparante werkwijze en vind het altijd leuk om samen te sparren over de uitwerking. Niet voor niets krijg je bij mij diverse feedback momenten om tot het perfecte beeldverslag te komen. Samenwerken staat dus altijd centraal bij een samenwerking met studio Rood Gras!