Visueel notuleren

Een live beeldverslag voor elk evenement.

Ik kan (ook online!) live illustraties tekenen op de iPad - om de essentie van jouw bijeenkomst te visualiseren.
Visueel notuleren Casemanager Hersenletsel
Lize Kraan Fotografie.

Visueel notuleren is geweldig.

Al in het begin van mijn professionele tekencarriëre in 2015 werd duidelijk dat snel tekenen mij goed af gaat. Ik ben een striptekenaar met een spontane tekenstijl en dat bleek enorm goed te werken bij live tekenen. Daarnaast is visueel denken ook enorm nuttig. 

Het geeft elke keer weer een kick om een reeks illustraties af te krijgen tijdens een event en bijeenkomst. Beelddenken voor gevorderden – en dan dus niet alleen denken, maar ook tekenen. Superleuk!

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Met visueel notuleren kom ik langs tijdens je workshop of vergadering om de inhoud live te illustreren. Dat kan op 2 manieren;

Analoog visueel notuleren

Ik heb een stapel grote a2-vellen mee, een tas vol markers en een reeks post-it’s. Voor ik ga zitten en aan de slag ga is het handig om het programma te weten – sowieso hebben we vooraf dan al gebeld met elkaar om de context van de meeting door te spreken. Ik weet de grote lijnen al zodat op de dag zelf als tekenaar vooral kan doen waar ik goed in ben; visueel notuleren. Ik heb overigens gekleurde markers mee die matchen met de huisstijl, ook dat hebben we dan uiteraard voorbesproken.

Na afloop heb ik een reeks a2-vellen volgetekend met cartoons en inhoudelijke striptekeningen en ontstaat er op de muur een soort mini-expositie. Met post-it’s kunnen de deelnemers reageren op de tekeningen, misschien vragen stellen over de onderwerpen of feedback geven op de illustraties die ik later aan kan passen. Na afloop maak ik duidelijke foto’s en bewerk ik ze thuis na op mijn laptop zodat de illustraties goed te gebruiken zijn in presentaties en communicatie-doeleinden.

 

Visueel notuleren
Live tekenaar Rob van Barneveld op de iPad Pro.

Digitaal visueel notuleren

Als ik niet fysiek aanwezig kan zijn door Corona-maatregelen dan kan ik ook live digitaal mee tekenen. Via Teams of Zoom kan ik meetekenen op de iPad – waarbij eventueel zelfs live kan worden meegekeken. 

Kijk hier voor meer informatie!

Ook hierbij kan ik achteraf illustraties los mailen of aanpassen, alleen gaat alles dan natuurlijk een stuk sneller.

Interesse? Stuur hieronder een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

Groetjes Rob.

 

Play Video

Interesse om samen te werken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!