een whiteboard
animatie?

Whiteboard animatie

Een animatie maken is altijd een goed idee

Vandaag de dag bevinden wij ons in een wereld waarin technologische ontwikkelen razendsnel gaan. Hierdoor moeten wij niet alleen snel schakelen, maar ook een hoop zaken snel begrijpen. Niet iedereen is hier even goed in. Om jouw boodschap bij iedereen duidelijk te maken, kan je ervoor kiezen om een animatie te laten maken door studio Rood Gras. Want zeg nou zelf; beelden zeggen toch meer dan duizend woorden? 

Play Video
Unieke animatiestudio in Utrecht

Alles onder één dak

Ik heb als striptekenaar jarenlange ervaring in het maken van whiteboard animaties. Dit zijn animaties waarbij de illustraties getekend in beeld komen en op een speelse manier worden gepresenteerd.

Daarnaast ben ik constant bij alle onderdelen van het proces betrokken, omdat ik in mijn eentje een animatie studio in Utrecht heb. Dit maakt het mogelijk om te helpen bij het hele maakproces; van script tot uitwerking.

Bovendien krijg je bij mij de mogelijkheid om de illustraties uit de whiteboard animatie los te ontvangen, zodat jouw bedrijf dit voor allerlei communicatie-doeleinden kan gebruiken. 

Foto door Lize Kraan Fotografie.
laat je boodschap tot leven komen

Geef jouw boodschap kracht met een uitleganimatie

Wil jij een ingewikkelde boodschap communiceren naar jouw medewerkers, zakenrelaties of klanten? Dan begrijpt studio Rood Gras als geen ander dat je niet altijd weet hoe je dit moet verwoorden. 

Door voor een uitleganimatie, oftewel animatievideo, te kiezen wordt het mogelijk om lastige onderwerpen te verduidelijken. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal achter jouw bedrijf. Uit de praktijk blijkt namelijk dat de meeste bedrijven het moeilijk vinden om hun visie voluit te schrijven. Met behulp van een uitleganimatie voorkom je dit niet alleen, maar weet iedereen direct waar jouw bedrijf voor staat. 

Play Video

Verschillende soorten animaties 

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten animaties. Dit is niet zo gek aangezien iedere animatie zijn eigen kracht heeft. Ieder bedrijf wil een andere boodschap overbrengen, waardoor ik je graag adviseer over de beste animatie mogelijkheden. Zo kan dit bijvoorbeeld een uitleganimatie, cartoon animatie, whiteboard animatie, infographic of een 3D animatie zijn. Al deze animaties maken een boodschap op een kleurrijke en speelse manier duidelijker, waardoor jouw klanten in een oogopslag zien wat jij wilt vertellen. Dit zorgt onder andere voor meer interactie en binding met jouw doelgroep. Hiermee is een animatie een perfect communicatiemiddel! 

Maak kennis met de werkwijze

Voordat ik kan beginnen met het maken van een whiteboard animatie voor jouw bedrijf heb ik informatie nodig. Deze informatie krijg ik door samen te kijken naar de kern van jouw boodschap. Wat wil je communiceren, hoe wil je de aandacht blijven trekken en wil je extra opties zoals een voice-over? Wanneer dit duidelijk op papier staat, dan is het voor mij mogelijk om aan de slag te gaan met het maken van een eerste versie van het script en een storyboard. Hierbij zorg ik ervoor dat elke scene uit de whiteboard animatie de boodschap zo goed mogelijk weergeeft. Dit doe ik bijvoorbeeld door af en toe wat humor te gebruiken. Uiteraard presenteer ik de eerste versie persoonlijk om samen tot een mooi script te komen. 

Zodra zowel het script als het storyboard goed zijn, dan ga ik direct aan de slag met het leukste onderdeel: de uitwerking. Tijdens dit proces laat ik de animatie tot leven komen door de illustraties niet alleen te animeren, maar ook getekend in beeld te laten komen. Natuurlijk blijf ik voortdurend in contact om samen tot de mooiste animatie te komen. Dit bereiken we door te blijven sleutelen aan jouw whiteboard animatie.   

roodgras

Samenwerken met Studio Rood Gras

Lijkt het je leuk om binnenkort samen te sparren over jouw toekomstige uitleganimatie? Neem dan snel contact op met studio Rood Gras en maak kennis met mijn transparante werkwijze. Bij mijn animatie studio in Utrecht krijg je niet alleen passend advies over jouw animatie, maar krijg je ook meerdere feedback momenten. Samenwerken staat bij mij altijd centraal, omdat ik erin geloof dat je alleen hiermee tot de perfecte animaties komt. Werken wij binnenkort samen?